2008!!

Nu när det ändå bara återstår ett fåtal timmar av detta år 2008 så är det väl lika bra att skriva ett inlägg om vad jag har hunnit göra under året för det! Men jag vet inte riktigt vars jag ska börja, för jag har hunnit göra så mycket så det är inte sant, jag vet inte riktigt själv hur jag har hunnit med heller.

Men jag antar att jag börjar i den ändan som är vettigast att börja i, alltså början av 2008, vilket är ca ett år sedan då!
 Mitt år började i en ganska lugn start, vilket kanske var rätt skönt, och kanske en bra början med tanke på allt annat jag gjorde under året. Men jag började iaf med en mjukstart med en tjejhelg i Luleå i slutet på januari, med många skratt, mycket lek, och långa nätter, minnen för livet och helt underbara vänner. Dansade och lärde oss självförsvar, sett film och samtalat i flera timmar. En underbar helg med underbara människor. Sedan var det en relativt lugn månad i februari, fick nog inget gjort egentligen. Sista februari satte jag mig i en buss fullpackad med massa roliga människor och rullade mot Sällsjögården, många mil senare  och många skratt senare, cirka halv 12 på natten(om jag inte minns helt fel kanske den var 11) så klev vi ur en buss i sällsjö! Trötta men glada började vi packa ur bussen för att gå emot våra hus för att sedan sova gott i några timmar. 4(5?) intensiva dagar, med slalomåkning, pyssel, skratt, några tårar, diskussioner och samtal. Några brutna ben för några av deltagarna och mycket lek och många minnen. Men underbara dagar, med underbara människor! Sedan drog vi upp tempot och tickade sedan vidare till Åsele på Destriktsårsmöte där jag och Amir träffade många roliga människor, såg på film flera timmar på natten och skrattade oss tårögda innan vi skrämde upp varandra för att sedan sova i 3 timmar. Med många ord senare ur en ordlista fick vi tillsut en paus, där vi körde grimasleken tillsammans med 4 andra personer, mycket skratt. Och roliga dagar! Vidare mot Tollare i en buss fullpackad med glada teaterbarn rullade vi mot Tollare folkhögskola i stockholm! Många timmar efer avgång var vi äntligen framme ¨på underbara Tollare, lite förvirring om vars vi skulle sova fick vi sedan reda på att vi skulle få sova i rum, och många glada, packade vi in oss i rummen för att sedan fika. Många teatrar, mycket skratt, tjafs och minnen, för att sedan säga hejdå till våra underbara vänner ifrån gottland och Uppsala, som vi hoppas få se igen och sedan börja rulla mot Umeå igen, en helg fylld av upplevelser. För att en vecka senare göra om samma sak fast hemma i Umeå, helgen som många sett framemot avbröts för mig, efter ett besök på musikalen sound of music fick min mage ont och jag blev hemsjutsad, an avbruten helg, men med många skratt och minnen ändå!
Maj känndes däefter ganska lugn, men sedan drog jag och Adam oss till Skellefteå på megahelg, efter att jag blivit tillfrågad att vara ledare och jag tackade självklart ja. Efter många funderingar senare om hur lyset i gympahallen var släkt eller tänt insåg vi att om dörren var öppen var lamporna släkta och tvärtom, helt ologiskt men sant, så 2 ledare i omklädningsrummet för att vakta dörren. En lång dag på Bodaborg, med många skratt och mycket svett, drog vi oss tillbaka hemmåt för att titta på film, jaga varandra och upptäcka en islandsbjörn aka nea. En underbar helg är ungefär allt! Bara några veckor senare bar det av till TAvelsjö på läger, för tredje året i rad, en kort helg, men många blöta hinkar vatten senare, några timmars sömn, en eld på en strand ett knivsår, och absolut oerhört många skratt hinner man med på en tid av ett dygn. En vecka senare drog jag mig utt till det kära norrbyskär, på konfaläger, som inte riktigt blev som planerat, men som blev underbart ändå. Cirka 12 ming gånga och många minnen, många skratt, många tårar, många kramar, och många samtal, har jag funnit en del av mig själv, och något som fick mig att växa otroligt mycket som person. 11 underbara dagar ute på Norrbyskär, med en helt underbar grupp. Minnen för livet och ja helt underbart var det.
För att sedan ta det lugnt i ungefär en månad för att sedan ta mitt pick och pack och dra mig ner till värmland, för en dag med ida i det varma karlstad för att sedan dra mig utt till ransberg och en vecka med nätter i tält, samtal, bad, skratt, musik, och underbara människor, det är underbar vecka som skapade mycket för mig, fick mig att växa, och vilja se mer. En underbar vecka, som alltid kommer finnas i mitt minne. Älskar er<3
Sedan var det ganska lugnt ett tag och jag drog mig upp til jörn i augusti med junis barnen och föräldrar för 3-4 dager fyllda med radiostyrda bilar, samtal och hurryscurry aktiviteter, bad och mycket annat, så drog jag mig ehm för att sedan verkligen försöka ta det lugnt. Men sedan drog jag mig till skellefteå på ledarutbildning i slutet på september, vilket var väldigt trevligt, med några filmer sedda och lite pizzabitar mitt i natten och en kvällspromenad i skellefteå, var väldigt lärorikt. För att sedan en vecka sedan en vecka senare dra mig ner till det underbara vackra älskvärda göteborg och wendelsberg, med ett grymt härligt gäng.
Och sedan drog man sig vidare ner till västervik på förbundsmöte med NSF en helg, och tog sig en rundtur där med ett härligt gäng människor, och förhandlingar en heldag på söndagen, grymt intressant och väldigt lärorikt, jag saknar det. Och sedan blev jag hemma i cirka en månad och drog mig utomlands till London och fick se en massa platser, äta god mat och umgås med trevliga människor!
Det var mitt år i resor, jag har hunnit med så mycket mer än bara det där. Jag har hunnit höja mina betyg, och få betyg i alla ämnen, jag har hunnit få massor av nya erfarenheter och nya vänner. Många skratt, och många leenden, jag har hunnit åka tåg med massa trevliga människor, hunnit läsa, hunnit med mycket mer än jag förvantat mig. Tårar har rullat ner för mina kinder många gånger. Men tackvare alla underbara människor i min närhet, som färgyller min vardag har dom torkat lika fort igen. Jag har hunnit varit med i många diskussioner, nattliga och på dagtid, hunnit lära mig mycket, och fått veta saker jag aldrig trott att jag skulle lära mig, vuxit som person och varit tjurig. Lärt mig att acceptera mig själv, mer än jag gjort tidigare. Funnit personer som betyder mer för mig än många andra. Haft samtal som fått mig att gråta, men som jag sedan kunnat dra lärdom av. Berättat saker jag aldrig trodde jag skulle.
Känt mig värdelös, men minst lika mycket värdefull! Älskat, och hatat folk. Skickat för mycket sms, och umgåtts med personer jag aldrig träffat förut, gjort av med pengar, och fått underbara sms, som fått mig att växa som person. Och så mycket mer. Jag skulle  kunna fortsätta i flera timmar och detta har tagit mig cirka 3 timmar att skriva pågrund av nyårsafton som drar ut på tiden med mat spel och annat skoj.
Men Tack till alla er som har gjort mitt år så underbart som det har varit! Ett stort tack till er<3<3<3



1.Tjejhelg i Luleå 2.Hotellet i Sällsjö 3.frän sällsjön taget emot sällsjögården. 4.Bydalsfjällen<3 5.(sorry för bilden) Cariina och spruttan på lägerbålet i think. 6. Cariina slingar mitt hår. 7. Ser crazy ut efter jag skkölt ur håret. 8. Ledarmöte i sällsjö, Jag älskar er<33 9. innan avfärd, det där är minnen för livet love you<3 10. Teaterfestival, tollare saknar er <3 11. Nydala med Alaget, mössan<3. 12. Tavelsjö<3 Saknar er<3 13.Adam och Jonna goes vattenkrig! 14. Konfa på Norrbyskär! 15.Lightning Lake, Summercamp, ransberg 27juli-4 augusti, saknar otroligt mycket!!<33 16.Summercamp song<3 17. Saknar er<3 och det ska ni veta, det var dom bästa dagarna i mitt liv, ta mig tillbaka! 18. Österjörns camping, kick off läger. 19. Teaterledarutbildning på Wendelsberg, saknar er alla<3 20. Förbundsmöte i Västervik, Underbar helg<3. 21. Och sist men inte minst London i slutet på november början på december <33 kärlek

Tack för ett underbart år, och jag hoppas ni får ett underbart 2009!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback