123010 - dag 4

So what? who do you think you are?

Det gick åt helvete med mitt blogginlägg, sparade de men de försvann, grattis! Det var ju jätte roligt. Så skriver om det, eftersom jag publicerat 2 ord, och nu är klockan 03:00 och jag vill bara sova!
Det är nyårsafton idag, jag ska sova så jag orkar vara social med min familj imorgon


Dag4 - Det här åt jag idag.

Hur intressant kan det vara att läsa om det jag har ätit idag, eller vad någon har ätit? Jag struntar ju egentligen i vad folk äter, vad har någon för intresse av det? Förstår inte varför personen som skrev listan tog med den punkten.
Men hur som helst, så det jag åt idag var 2 mackor till frukost och en hamburgare till middag!
Så det var mitt intag av föda idag, intressant va? Nä trodde inte riktigt det....

122910

Orkar inte med att blogga längre, vad är grejen liksom? Jag förstår inte nöjet i det längre. Det är jobbigt, tidskrävande och vad får jag ut av det?
Mest troligen är jag nog bara inne i en period men, det känns så drygt att det inte är sant. Min blogg känns trist också. Samtidigt så älskar jag verkligen min blogg, läste igenom gamla inlägg idag, med blandade känslor. Bloggen fyller förrästen 4år 2011, 4ÅR! Vet ni hur länge det är?

Hur som helst så är det onsdag idag, vilket innebär att jag ska träffa EMMELI. alltså jag är så otroligt taggad så det finns inte. Känns som de är sjukt länge sedan jag träffade henne nu. Och du är SAKNAD! Ska bli otroligt roligt att få träffa dig igen.

Men nu, om jag ska orka upp måste jag sova. Jag hade tänkt sova tidigt, lik förbaskat blev klockan halv 3. Så godnatt!


122610

Ursäkta, igen för dålig uppdatering, men det är faktiskt jul och jag har verkligen fullt upp. Sedan har jag inte mått särskilt bra faktikt.

Min julafton var i alla fall väldigt bra måste jag medge, alla julklappar var helt underbart bra. Och jag tänkte skriva ner en del av det jag fick senare. Det var verkligen en jätte trevlig kväll, även om jag större delen av dagen satt inne på mitt rum vid datorn för att fixa mammas julklapp, gjorde ett bildspel till henne.
Spelade även TP på kvällen med Sandra, Claire, Mamma, Mormor och Lars. Jag, Sandra och Claire var på samma lag, och även om det inte gick så jätte bra hela tiden så vann vi tillslut i alla fall!
Vi åt en otroligt god middag, vilket vi gör varje år på julafton. Fråga mig inte, men det är verkligen någon speciellt med julbord, allt är liksom så mycket godare än vad det är resten av året.
Öppnade julklappar, och många var det måste jag säga.

Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på för jag kände verkligen inte för att släpa runt på kameran.

Men det jag fick i julklapp var(en del av det):

*Presentkort på SF 100 kr
*2 Biobiljetter
*tjocktröja
*Presentkort på H&M
*Smink
*Halsband x2
*Stativ
*Mp4
+ andra saker

Nu ska jag lägga mig och se på TV och försöka sova bort mitt illamående, som ständigt verkar återkomma. Magen är mycket bättre, men dom senaste dagarna har magen vart knäpp... Så godnatt..

122210 dag 3

Det går bra det här va, eller inte.
Men jag försöker verkligen, jag vet bara inte vad det är med mig. Är hemma hela dagarna, sitter nästan vid datorn hela tiden, varför bloggar jag bara inte? Orkar knappt nu när jag till och med har börjat? Jag har liksom ingen inspiration till att skriva, dessutom är jag jätte trött just nu!

Ingen justämning har jag, inte de minsta, jag vill ha det men den finns liksom inte där, inte ens när jag anstränger mig för att känna julstämning, varför?

Egentligen är jag opepp på allt, och har ont i magen....



Så ska skriva om dag 3 nu, mina föräldrar, mina föräldrar är mina föräldrar.  Och även om jag bråkar med dem ibland så älskar jag dem otroligt mycket, det är ju trots allt mina föräldrar.

Min mamma heter Maria och är 46 år.
Jag tycker att hon är awesome på att laga mat, men att hon sedan själv kanske inte tycker det är en annan femma. Sedan är hon jätte duktig på att måla!!!

Min Pappa heter Anders och är 49 år och Bor i Övik.
Min pappa, han vet GRYMT mycket, och har oftast svar på det mesta. Ibland känns det som att han är ett levande uppslagsverk!!

alltså jag suger på det här, vafan ska jag skriva? godnatt i alla fall

121910 Day 2

Day 2, jag vet precis vem min första kärlek var, men jag vill faktiskt inte prata om det. Det var egentligen ganska komplicerat så, just live with it.




Det är allt jag tänker säga om dag 2, jag har liksom inget vettigt att säga så ja.

Jag väntar på mat sedan ska jag dra ner till hamnis på Julmys, hade tänkt ta med mig min kamera och fota lite också, men klantig som jag är... Så har min kamera vart påslagen sedan i torsdags! kanske 30 min den vart avstängd, känns stabilt, eller inte. Så just nu befinner den sig på laddning, precis som min mobil.

Har förövrigt fått nya kläder idag, ett par grymt snygg jeans, och en grymt snygg T-shirt!

121910

Vet inte vad det är med mitt bloggande, har tappat inspirationen, är slö och har bara allmänt ingen som helst ork just nu. Men det är jullov, det ska bli ändrig på det här nu känner jag.
Men vad gör man när man inte har någon inspiration till att blogga? Man skiter helt enkelt i det.
Sedan är det ju så att när jag har något att skriva om har jag ingen ork till att skriva. Så ja, sorry helt enkelt.

Sedan har jag ju inte sagt att jag har JULLOV nu!!! Ni förstår nog inte hur otroligt skönt jag tycker det är, liksom ingen skola på över 3 veckor, inget plugg(kanske lite men den risken är minimal). Bara ta det lugnt, that's what i need right now.
Blev inte klar med spexet, men who cares? K sa åt mig att ta jullov, och det gjorde jag också, hade inte kunnat kännas skönare faktiskt.

Och om utmaningen igen, säger bara:tar det när jag orkar!
Godnatt!

Nu ska jag sova, och ogilla mina grannar lite!


1216(7)10

Jag suger på mina 30-dagars utmaning känner jag. Men jag har verkligen ingen tid över just nu. Imorgon lämnas sista resten för terminen in, orkar inte med resten just nu medger jag. Jag behöver jullov nu, och inget annat än ett LÅNGT jullov, känns otroligt skönt att avslutningen är imorgon(idag), och efter det = klippa ihop spexet, sedan låta Alexandro lägga in grafiken innan vi exporterar, och DONE!

Förövrigt är jag typ otroligt lycklig idag, jag blev så sjukt glad att jag började gråta. Första gången på väldigt länge jag gråter glädjetårar, men jag tror ingen förstår lyckan i det här. För mig är det helt sjukt, förstår det inte riktigt själv.  Så glädje är dagens ord för mig.

Nu ska jag sova, så jag orkar ta mig upp, försov mig imorse, men blev bara 5 min sen. Men tänkte hinna åka med Emma imorgon, så det är bäst jag sover nu. Godnatt<3

just so sick!


121510

Jag lever, jag lovar! Jag har bara alldeles för lite tid över just nu. Det är lite kaos, och jag vet inte om jag hinner med allt jag måste göra. Jag är dock nästan klar med alla mina rester, har 3 bilder kvar att fota, och jag lovade Tina att jag skulle lämna in dem ikväll, så hade tänkt lämna in dom jag tagit, men då är bilderna förstora fast jag har komprimerat dem, så det kändes ju inte särskilt roligt alltså. Ska i alla fall prata med henne imorgon.
Jag trodde nämligen jag skulle ha mer tid på mig ikväll, men var inte hemma förräns vid 8 ikväll, så hade inte alls så lång tid som jag önskat på mig, men effektiv var jag ändå tycker jag.

Hur som helst så har min dag varit awesome(ja, i alla fall större delen av den), blev lite förbanad/besviken imorse, men orkade efter att jag pratat med Tina inte bry mig längre. Så jag tog tag i redigeringen, och guess what? I'M DONE! YES, jag kände hur otroligt glad jag blev när jag gjorde klart sista låten i spexet, finns inte ord som kan bekriva det alltså. Sedan förra Tisdagen har jag alltså hållt på. Det enda vi har kvar nu är exporteringen, som vi börjat med, sedan att lägga ihop alla olika delarna, och det lär vara lite piller göra men, inget jämfört med de här.

Så om ni undrar varför jag inte bloggat i veckan så har ni svaret här ovanför, och i helgen orkade jag verkligen inte, så då fick det bli så.
Ang de rubrikerna, så imorgon lär ni få den andra. Nu ska jag sova. Godnatt!!



121110 Dag 1 - Om mig

vet inte riktigt var jag ska börja nu men.

Jag heter Emilia Amanda Maria och bor som ni alla kanske vet i Umeå med min familj. Jag skulle beskriva mig själv som en överlag positiv och otroligt glad person med mycket idéer och framtidsplaner.
Jag är nykterist, och står för det också, men jag skiter egentligen i om andra dricker för det är deras ensak inte min. En sak som jag är otroligt bra på, som inte alltid är så positivt är att vara engagerad. Jag älskar att engagera mig i nya saker. Just nu är jag Vice distriktsordförande för UNF och elevrådsordförande. Jag har hållit på med ungdomsrådet här i Umeå och planerar engagera mig i det igen, när jag har tid.
För mig är det viktigt att alla har rätt att uttrycka sin åsikt, och att den är lika mycket värd oavsett vem personen är.
Jag går andra året på vad jag skulle säga umeås bästa gymnasieskola, NTI gymnasiet. Det är nog den mest underbara skolan jag har varit på och jag trivs som fisken i vattnet.
Läser Media, vilket är det jag är intresserad av. När jag gick i 8an var jag helt 100 på att jag skulle söka till teater, men så blev det inte, utan jag blev intresserad av foto, och sedan blev det media. Och i ärlighetens namn hade jag inte kunnat göra ett bättre val.
Jag är lite för engagerad och går in för hårt för saker när det är något jag tycker om, som tillexempel rörlig bild eller UNF, vilket resulterar i att jag förlorar all energi.

Andra skulle nog beskriva mig som en lite för seriös person ibland, men försöker att ta fram mitt riktiga jag så ofta jag kan.

Jag tycker om att:
Fota, Filma, redigera film. Umgås med mina vänner och NTI människor, diskutera och att skriva långa blogginlägg;)(och att gå i skolan)

Jag tycker inte om att:
Behöva försvara mig för att jag är nykterist, ha tråkigt, (söndagar) och falska människor.



121010

Ligger i sängen just och bara väntar på att ta mig för att lägga mig och sova. Bev just väldigt besviken på mig själv när jag insåg att jag inte har gjort mig iordning ännu! Jag som verkligen lände för att bara lägga undan datorn och sova sedan. Nu måste jag liksom resa mig upp och gå och göra mig i ordning också. Känns som det är med nöd och näppe jag kommer orka det alltså.

Jag har i alla fall äntligen en hel helg framför mig, på 12 dagar har jag haft 1 dags helg.... Jag känner att jag förtjänar den här helgen, och överväger att göra som Kajsa sa att faktiskt ta ut kompledigt på måndag för att vila upp mig, jag skulle verkligen behöva det. Samtidigt måste mina rester verkligen bli gjorda/lämnas in. Och spexet bli färdigt, det är 6 min grovklippning kvar, sedan att fixa till ljudet och allt sånt. 

Som jag nu sa 6 minuter kvar! Förstår ni hur otroligt lite det är. Det är knappt så att jag fattar det själv liksom.
Känns så sjukt att jag suttit och redigerat något som är 2 timmar långt. Jag tyckte att vi fick göra långa filmer nu senast, (även om vi skrev manus och allt sånt då, vilket jag inte gjort nu) men jag har redigerat det här, och det var så sjukligt mycket. Så nu när jag har 6 min kvar (och våra sista filmer var 5-10 min långa), och 6 min känns som att det inte är något alls längre.

Men nu ska jag sluta svammla och gå o sova känner jag, är dock sjukt sugen på saft men haha. godnatt<3

Well om ni tittar noga, eller klickar på bilden och kollar noga kan n få en glimt av mitt redigeringsarbete!



121010 - för att ha något att skriva om


01- om mig
02 - min första kärlek
03 - mina föräldrar
04 - det här åt jag idag
05 - vad är kärlek
06 - min dag
07 - min bästa vän
08 - ett ögonblick
09 - min tro
10 - det här hade jag på mig idag
11 - mina syskon
12 - i min handväska
13 - den här veckan
14 - i mitt huvud idag
15 - mina drömmar
16 - min första kyss
17 - mitt favoritminne
18 - min favoritfödelsedag
19 - detta ångrar jag
20 - den här månaden
21 - ett annat ögonblick
22 - det här upprör mig
23 - det här får mig att må bättre
24 - ett annat ögonblick
25 - en första
26 - mina räddslor
27 - min favoritplats
28 - det här saknar jag
29 - mina ambitioner
30 - ett sista ögonblick


120910 sliten

Just nu sitter jag som ni kanske förstår och bloggar. Jag är på väg i säng, eller nog för att jag redan sitter i sängen men, är på väg att lägga mig för att sova. Måste verkligen vara utvilad imorgon känner jag.
Jag ska försöka komma ihåg att ta med mig mina frukter imorgon, för dom lär verkligen behövas. Man tappar energin ganska snabbt när man sitter framför en dataskärm hela dagarna. Så lär behöva en före lunchen och en efter haha.
Känner att det verkligen går framåt i redigeringen idag, tror kanske jag gjort 25 mins redigering idag, och jag har verkligen tänkt vara mer effektiv imorgon, för jag vill verkligen hinna klart, så jag slipper det här arbetet sen.
Men det är kul även om det tar på krafterna otroligt mycket!

Och därför vill jag säga tack till Örnie som iprincip räddade min dag när jag bokstavligen bröt ihop pg a att all min ork försvann och jag hade ingen energi till något som helst. Eftersom han gick och köpte en dricka och en kexchoklad till mig, hur awesome som helst, och jag blev über glad!

Men nu ska jag vekligen stänga av datorn och sova. Godnatt<3




120810

ligger i sängen just nu och ska bara blogga innan jag ska sova, är så otroligt trött ikväll, så jag vet inte vad jag ska säga för att beskriva det. Det är lite halvsjukt egentligen.

Min dag har i alla fall varit väldigt seg på något sätt. Jag vet inte om det beror på att jag suttit och redigerat film större delen av dagen, från kl 09:00-18:30 med ett uppehåll mellan 11-12 och 13:30 -15:30. Jag var ganska less när jag åkte hem kan jag säga. Satt kvar på skolan och hade bett Emma komma så att hon kunde larma sen. Så satt helt själv i skolan i en timme kanske, det var väldigt(!) dött. Hur som så är ca 42 min färdig redigerat nu, det går verkligen frammåt, även om det går otroligt, otroligt långsamt, har dock hunnit mer idag än igår. Eller kanske inte för jag kom just på att jag gjorde bort mig lite, och har inte klippt bort det svarta i början, oops, vi gör det sist så kan vi låtsas som att jag har kommit längre än vad jag egentligen har gjort...
Ja, det går i alla fall framåt, och det är väldigt påfrestande att sitta och redigera film, det är otroligt mycket, kolla igenom klipp, kolla igenom dem en gång till, osv. Men nöjd är jag ändå!

Jag ska lägga undan datorn och sova nu så jag orkar sitta och redigera helda dagen imorgon också, ska dock hinna med mina rester också har jag bestämt!
Även om jag egentligen inte ser framemot morgondagen, men det kan vi ta en annan gång, för det är faktiskt en helt annan historia som inte alls hör hit. Godnatt!


120710

Jag kan verkligen inte förstå varför det är så fruktansvärt kallt på mitt rum, det känns liksom inte det minsta logiskt. För jag ligger hur som helst och fryser som jag vet inte vad just nu, men ska strax gå ut och se på House, inte för att jag egentligen har någon som helst ork till att se det heller. Har varit jätte trött ända sedan jag åkte från skolan vid 5 tiden. Vet inte om det beror på att jag satt och redigerade spexet i 2 timmar och det var ganska så segt, men kul ändå.

Är sjukt taggad på att fortsätta redigera imorgon faktiskt, jag vet att jag är galen, men det är så OTROLIGT roligt att redigera så det är svårt att beskriva. Det är en utmaning, ja men hur kul är det inte med utmaningar liksom?
Kommer förmodligen sitta med det hela dagen imorgon. Kommer förmodligen vara ganska inne i det.
Kom på nu att jag tror jag gjorde fel när jag redigerade dessutom, tor jag la klippen på "fel ställe" alltså i fel ordning i premiere, det sög ju. Men vi får se hur det blir imorgon, nu ska jag i alla fall gå och se house, sedan sova!
Godnatt<3


120610

Ligger hemma i sängen och fryser som jag vet inte vad. Försöker ta nya tag och se saker från en positiv sida, men det går inte lika bra som jag hade önskat. Försöker bita ihop och tänka, imorgon blir bättre. Men hur mycket jag än försöker intala mig själv att det kommer vara bättre imorgon så lyckas jag inte så bra som jag hade önskat att jag skulle. Allt är kaos i min hjärna magen mår bajs, och jag fryser och mår dåligt. Jag har ångest inför imorgon, vill verkligen inte dit, men jag vill dit ändå! Allt är bara en enda stor grötig röra just nu.
Borde verkligen sova bort mina I-landsproblem nu istället för att ligga här och klaga, det finns värre problem i världen än det här liksom! So yeah.

Vi kör en omstart på det här nu då! (för jag är lite inne i spex just nu)!! Godnatt!

Vi kör ett citat från spexet:

Hövdingen; Vi måste nog kalla in NCIS!
Frun; Vilka är NCIS?
Hövdingen; Några Civilklädda Ivriga Spanare...

120510

Förlåt för dålig uppdatering, men som ni kanske vet var jag upptagen hela dagen igår! Och då menar jag verkligen hela dagen också! Gick upp halv 10 och fick hämtning av Kajsa 10:50. Började rigga på sagateatern ca 11 och sedan började vi filma klockan 2. I pausen fixade jag med minneskorten, efter att ha stått upp väldigt länge som en ostkrok. Sedan bytta jag av en stund med Teo.

Hann gå till mias och äta middag innan vi insåg att vi var tvugna att gå tillbaka för att tömma resten av minneskorten innan andra föreställningen. Och det vär väl typ på minuten att vi verkligen hann göra det, de två sista extra minneskorten höll jag på att tömma precis innan föreställningen började(efter de börjat filma). Fick sitta större delen innan pausen, men bytte av med Teo ett tag så att han fick vila. 
Och efter pausen bytte jag med Jesper och fick stå som en ostkrok resten av spexet.

Det var slut strax innan 23 och jag kan lova att vi var effektiva på att packa ihop, för strax efter 23 var vi  packade och klara, de tog dock lite tid att vänta på att Kajsa skulle hämta bilen. Så var hemma ca 23:30, otroligt lång dag alltså 11-23:15 ca, Men så sjukligt roligt det var, och vi var verkligen GRYMMA!

Och nog måste jag medge att det känns i kroppen idag, men det var verkligen värt det till 110%. Och för de övriga fick de 2 dagars helg (måndag, tisdag). Men eftersom jag fått praktik ska jag dit. Så jag säger godnatt, så jag orkar upp imorgon!

We're awesome!


120310 sova!

Min statistik ser ut som alperna just nu, vilket i och för sig inte är något dåligt eftersom jag faktsikt tycker om Alperna!

Men jag vet inte riktigt vad det hade med allt annat jag ville blogga om. Jag uppdaterar detta inlägg, och klockan är för närvarande 00:15. Jag borde sova nu kan jag säga. Jag borde sova så jag orkar stå upp de timmar jag ska filma imorgon.

Min dag har bestått av lite plugg, inte lika effektivt som de andra dagarna, men fotade en del bilder som jag faktiskt är nöjd med. Började 12:30, dock var det bara jag och Jesper som var på skolan då. Men vi började packa all utrustning och Alexandro kom när vi nästan var klara, och Teo kom när vi var klar. Packade ner allt vi skulle ha, och hoppades på att vi inte glömt något. Men känns som allt är med nu faktiskt! 
Åkte till Kajsa och lämnade utrustningen innan jag åkte hem, så min dag var otroligt slapp. Kanske lika bra det med tanke på hur morgondagen lär bli.

Får hämtning 10:50 och innan des bör jag ju som vara klar. Så jag ska lägga undan datorn nu och sova, nu när äntligen blivit trött igen!

 

Nu blir ekkas mössa kapad, förlåt. Om någon vet hur man ändrar bredden på där man har inläggen, hjälp mig!
Det här är i alla fall en bild från Öppet Hus när jag håller på med liveredigering, det är nog en av de roligaste sakerna jag har gjort!


120210

Well, jag har varit sämst på att blogga de senaste dagarna, men jag har varken haft tid eller ork känner jag. Skolan tar verkligen upp ALL min tid den här veckan, är på skolan 08:00 enbart för att plugga, trots att jag egentligen är ledig. Ni får tycka vad fasen ni vill, men det är vad som krävs för att jag ska göra mina uppgifter, och lämna in dem. Och nu har jag faktiskt bara kvar 5 stycken som jag måste göra imorgon! Har lämnat in 3-5 st idag. Och gjort klart en. 
Så imorgon blir det att FOTA hela dagen, eller i alla fall tills jag är klar. Det jag ser framemot minst är att skriva ut dem, för jag har inte gjort det än, så har inte så jätte bra koll på hur man gör.

Hur som helst så har jag varit hemma lite mindre än en timme efter att jag varit och sett spexet med de andra i gruppen - Malin dock. Jag och Teo gick sist, vi gick ca 22:35 och då var det ändå inte slut. Så jag hoppas att föreställningarna på lördag inte är lika långa.  Kommer ju bli intressant att se om vi kommer hinna äta något på lördag, men vi ser väl.
Nu ska jag i alla fall packa undan datorn och sova så jag orkar ta mig upp imorgon. godnatt<3